Vraag WBSO en RDA subsidie aan voor 31 december 2014

dinsdag 23/12/2014

Nederlandse bedrijven die ook in 2015 gebruik willen maken van de fiscale voordelen van de WBSO en RDA voor hun R&D-projecten, moeten snel zijn. Bedrijven kunnen nog tot en met 31 december 2014 een aanvraag indienen voor R&D-werkzaamheden die starten op 1 februari 2015 of later in het jaar. Zelfstandigen kunnen nog tot en met 31 december 2014 een aanvraag indienen voor R&D-werkzaamheden die beginnen op 1 januari 2015.

Via de fiscale regeling WBSO en RDA stimuleert het ministerie van Economische Zaken ondernemers om meer te investeren in onderzoek. Hiermee wil het ministerie bijdragen aan meer innovatievermogen en een stevigere concurrentiepositie van Nederlandse bedrijven. RVO.nl is verantwoordelijk voor de uitvoering. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl) heeft al ruim 22.000 aanvragen ontvangen.

Denk nu niet te snel dat deze subsidies alleen zijn weggelegd voor grote en hightech bedrijven of dat er een enorme administratieve rompslomp aan vast zit. Veel MKB bedrijven zijn met nieuwe producten of concepten bezig en laten helaas onnodig geld liggen. Vraag bij twijfel na of ook uw kansen op subsidie benut kunnen worden.

Voor meer informatie verwijzen wij u naar ons artikel van november jongstleden.