Voorkom boetes: Verstuur je financiële gegevens via SBR naar je bank

donderdag 09/03/2017

Ondernemers dienen jaarlijks financiële rapportages te verstrekken aan verschillende instanties, zoals de Kamer van Koophandel, Belastingdienst of hun bank. Vanaf 2017 is SBR voor deze instanties de nieuwe standaard voor het aanleveren van deze financiële gegevens. Bij de Belastingdienst en de Kamer van Koophandel is SBR al de verplichte methode om financiële gegevens te versturen en nu gaan de banken deze methode ook toepassen.

Vanaf 1 april 2017 worden er bij de Rabobank extra kosten in rekening gebracht, indien financiële rapportages niet via SBR worden aangeleverd. Bij de ABN Amro en de ING Bank is deze regeling al vanaf respectievelijk 1 januari 2017 en 1 maart 2017 van toepassing. De extra behandelingskosten, die in rekening zullen worden gebracht, bedragen 250,-.

SBR is ontwikkeld door de Nederlandse Overheid, in samenwerking met organisaties in de markt, zoals accountants, softwareleveranciers en banken. Via SBR kunnen financiële gegevens efficiënt en veilig verstuurd worden. Banken kunnen op deze manier tevens sneller een eventuele financieringsaanvraag of revisie beoordelen, waardoor je tijdig weet waar je aan toe bent.

Ons kantoor kan, als je intermediair, met behulp van onze software je financiële gegevens automatisch snel en veilig versturen naar de verschillende instanties.

Ondernemers kunnen ook zelf SBR-rapportages aanleveren. De Belastingdienst, CBS en Kamer van Koophandel maken hierbij gebruik van Digipoort. De banken gebruiken hiervoor BIV (Bancaire Infrastructurele Voorziening).

Met behulp van SBR voorkom je extra behandelingskosten van de bank en worden je financiële gegevens efficiënt en veilig aangeleverd aan de desbetreffende instantie.

 

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u uiteraard contact opnemen met ons kantoor.