Voor 1 april BTW suppletie 2014 indienen

donderdag 19/03/2015

Bent u er achter gekomen dat u in 2014 te weinig of te veel BTW heeft afgedragen? Corrigeer dit dan voor 1 april 2015 met een suppletieaangifte omzetbelasting. Als u de BTW binnen drie maanden na afloop van het jaar waarin u BTW moet betalen herstelt, betaalt u namelijk geen belastingrente.

Als uw onderneming dit jaar of in de afgelopen vijf jaar te veel of te weinig BTW heeft betaald, kunt u dit met een BTW-suppletie corrigeren voor een bepaald tijdvak of een heel kalender- of boekjaar. Hiervoor kunt u het formulier Suppletie omzetbelasting gebruiken. Gaat het om een correctie lager dan 1.000 euro, dan kunt u de correctie direct verrekenen in de eerstvolgende BTW-aangifte. U krijgt dan geen teruggaafbeschikking of naheffingsaanslag van de Belastingdienst.

Het is belangrijk dat u de suppletie op tijd indient. U betaalt dan geen belastingrente. Wel kunt u een verzuimboete krijgen van 5% van het btw bedrag dat u moet betalen.

Corrigeert u de BTW niet en de Belastingdienst komt daar op een later moment achter, dan kunt u aanvullend een vergrijpboete krijgen welke kan oplopen tot wel 50% van het btw bedrag (dit indien er sprake is van opzet).