Vernieuwde website Belastingdienst online

donderdag 28/01/2016

Sinds vorige week staat de nieuwe website van de Belastingdienst online. Niet alleen het uiterlijk van Belastingdienst.nl is veranderd, ook is in de nieuwe opzet actuele en veelgevraagde informatie makkelijker dan voorheen vindbaar en komen bezoekers sneller bij de voor hen belangrijke acties.

In december is de nieuwe website uitgebreid getest en kregen ruim 2.000 burgers en bedrijven de kans de vernieuwde opzet uit te proberen. Daarnaast bezochten ook nog eens zo’n 6.000 medewerkers van de Belastingdienst de testversie van de site. De reacties waren positief. Inmiddels zijn de belangrijkste verbeterpunten uit de testfase doorgevoerd en staat de nieuwe website live.

Op de nieuwe website vindt de bezoeker snel actuele onderwerpen en de meest geraadpleegde informatie. Deze informatie is gerangschikt rond thema’s zoals Ondernemers, Toeslagen en Auto en vervoer. De nieuwe opzet maakt het makkelijker voor de bezoeker om op de juiste plek in actie te komen om bijvoorbeeld aangifte te doen of een toeslag te wijzigen, terwijl daarnaast ook achtergrondinformatie goed te vinden is. In de ‘bibliotheek’ van de website is de vertrouwde, uitgebreide informatie te vinden voor zowel particulieren als ondernemers.

Met de vernieuwde website wordt beter ingespeeld op de actuele informatiebehoefte van bezoekers. Zo is ook met een mobiele telefoon of tablet de website voortaan zonder problemen te raadplegen en te gebruiken. Door burgers en bedrijven online beter van dienst te zijn, kunnen onnodige telefoontjes en fouten worden voorkomen.