Verhoging BTW 6% naar 9%

donderdag 21/06/2018

Het kabinet is van plan om het lage de btw tarief te verhogen van 6 % naar 9%. De verhoging zal staan in het belastingplan 2019 dat op Prinsjesdag van dit jaar openbaar wordt. De Eerste en Tweede Kamer moeten nog wel akkoord gaan met de wijziging.

Wat houdt dit administratief in?


Het is verstandig dat u zich tijdig voorbereidt op de geplande btw-verhoging door uw administratie , prijzen, facturering en btw-aangifte bij de jaarovergang aan te passen.

Daarnaast is het verstandig om bij het opstellen van offertes voor 2019 al rekening te houden met de geplande btw-verhoging.

Geen naheffing bij verhoging BTW-tarief.


Het kabinet wil ondernemers niet belasten met extra administratieve lasten bij de aangekondigde verhoging van het verlaagde btw-tarief van 6 naar 9 procent. De belastingdienst zal niet gaan naheffen op in 2018 betaalde prestaties die pas in 2019 gaan plaatsvinden.
Denk hierbij aan bijvoorbeeld om concerten of sportevenementen die dit jaar al worden betaald, maar volgend jaar pas plaatsvinden.
Maar niet te vergeten ook alle goederen en diensten waarop het verlaagde tarief van toepassing is, zoals bijvoorbeeld stukadoor- en verfwerkzaamheden aan huis.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u uiteraard contact opnemen met ons kantoor.