Verdien geld met energie- en milieu-investeringsaftrek

donderdag 02/10/2014

Met de energie-investeringsaftrek en milieu-investeringsaftrek kunt u respectievelijk 41,5% en 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving en de kleinschaligheids-investeringsaftrek.

Energie-investeringsaftrek

Deze aftrek geldt indien de investering op de ‘energielijst’ staat en het totale investeringsbedrag minimaal 2.500 euro (2014) bedraagt. Voorwaarde is wel dat de investering binnen drie maanden na investeringsdatum gemeld dient te worden bij de rijksdienst voor ondernemend nederland (RVO) anders vervalt uw recht op subsidie.

Investeringen welke onder deze regeling vallen zijn bijvoorbeeld een warmtepomp, HR-glas, isolatiemateriaal en LED-verlichting.

Milieu-investeringsaftrek

De milieu-investering geldt voor investeringen die op de ‘milieulijst’ staan en het totale investeringsbedrag minimaal 2.500 euro (2014) bedraagt. Ook hier dienen de investering binnen drie maanden na investeringsdatum gemeld te worden. Voorbeelden van milieu-investeringen zijn waterbesparende installaties, elektrisch aangedreven voertuigen, plugin-hybride personenauto’s, aardgasauto’s en zonnepanelen.

Beide regelingen kunnen niet voor dezelfde investering gebruikt worden.