Urenverantwoording zelfstandigen

donderdag 01/06/2017

Geen gedetailleerde urenregistratie is geen ondernemersfaciliteit.

Om in aanmerking te komen voor fiscaalgunstige ondernemingsfaciliteiten moet je minimaal 1.225 uur voor je onderneming werken. De bewijslast hiervoor ligt bij de ondernemer en alleen aantekeningen in een agenda zijn onvoldoende bewijs dat er is voldaan aan het urencriterium.

Alle uren die worden besteed aan de onderneming tellen mee voor het urencriterium. Dit zijn de uren die in rekening worden gebracht aan klanten, maar ook uren die worden besteed aan het maken van offertes, het bijhouden van de administratie, marketing of bijvoorbeeld het maken van een zakelijke website.

Het is van belang om voor alle uren die besteed zijn aan de onderneming een goede en gedetailleerde urenregistratie bij te houden om in aanmerking te komen voor fiscaalgunstige ondernemingsfaciliteiten. Dit kan middels het invullen van dag- en weekstaten.

Het niet juist of niet volledig bijhouden van de urenverantwoording kan je duizenden euro’s kosten.

 

Voor vragen op welke wijze dat je de uren kunt bijhouden of welke uren in jouw situatie je wel of niet kunt opvoeren kunt u uiteraard contact opnemen met ons kantoor.