U kunt nog tot 31 augustus uw voorstel voor de EIA indienen!

donderdag 30/07/2015

Om van de Energie Investeringsaftrek (EIA) gebruik te kunnen maken, moet uw energiezuinige investering op de Energielijst staan. Investeert u in een bedrijfsmiddel dat niet op de Energielijst staat, dan kunt u nog tot eind augustus uw voorstel indienen bij Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO).

Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) kunt u 41,5% van de investeringskosten voor energiezuinige technieken en duurzame energie aftrekken van uw fiscale winst, bovenop de gebruikelijke afschrijving op de investering.

Investeringen die in aanmerking komen voor de Energie Investeringsaftrek staan op de Energielijst. Deze lijst bevat zo’n 160 investeringen (bedrijfsmiddelen) op het gebied van o.a., industrie, transport, duurzame energie en energieadvies.

RVO actualiseert de Energielijst jaarlijks. Vindt u dat er een bedrijfsmiddel op de lijst ontbreekt, dan kunt u een voorstel  indienen bij RVO. U heeft daarvoor tot 31 augustus 2015 de tijd. RVO zal uw voorstel beoordelen voor bekendmaking van de geactualiseerde Energielijst welke in december zal worden gepubliceerd.