Subsidie duurzame energie 2017 open

vrijdag 06/01/2017

Vanaf 2 januari 2017 is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) 2017 weer open.  De totale subsidie post is beperkt dus let op Op = Op. Zowel particulieren als zakelijke gebruikers ontvangen met de ISDE een tegemoetkoming voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Het totaalbudget voor de ISDE in 2017 is 70 miljoen, de ISDE 2017 loopt van 2 januari tot en met 31 december 2017 of eerder indien het budget op is. De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie.

De overheid stimuleert de komende jaren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen.

Met de ISDE worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt. De aanvraagtermijn is gewijzigd voor particulieren van 3 maanden na aanschaf in 6 maanden na installatie van het apparaat. Voor zakelijke aanvragers blijft de indieningstermijn 3 maanden. Zakelijke aanvragers vragen bovendien eerst de subsidie aan waarna ze pas de aankoopverplichting mogen aangaan.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kun je uiteraard contact opnemen met ons kantoor.