Sinterklaas en de werkkostenregeling

donderdag 03/12/2015

Ook Sinterklaas ontkomt dit jaar niet aan de werkkostenregeling (WKR). Graag leggen wij u de verschillende opties voor met de bijbehorende categorisering in de WKR. Hierbij dient nog wel rekening gehouden te worden met het volgende fiscale onderscheid: Enerzijds zijn er de kosten van het bezoek/ de locatie en de bijbehorende consumpties, anderzijds zijn er de kosten van de presentjes voor de kinderen.

Wanneer Sinterklaas u bezoekt op de werkplek, geldt de nihil waardering; de kosten voor het bezoek en de consumpties zijn vrijgesteld van de WKR. Dit geldt voor zowel de werknemer als voor zijn/ haar partner en kinderen.

Wanneer u Sinterklaas naar een locatie buiten de werkplek laat komen, dient u zowel de kosten van het bezoek en de locatie alsook alle consumpties onder te brengen in de vrije ruimte. U kunt er ook voor kiezen om de gemaakte kosten bij het loon van de werknemers op te tellen.

Voor wat betreft de kosten voor de presentjes en/ of snoep/ chocolade voor thuis heeft u de volgende keuze: deze kosten (o.b.v. waarde in het economisch verkeer) zijn ofwel loon voor de werknemer tegen het normale tarief, ofwel kosten in de vrije ruimte van de WKR. Deze kosten vallen dus niet onder de nihil waardering of de gerichte vrijstellingen.

Mocht u naar aanleiding van bovenstaande nog vragen hebben, neem dan contact op met ons kantoor.