Overheid 24 uur per dag bereikbaar voor ondernemers

donderdag 23/01/2014

Door de website ondernemersplein.nl is het voor ondernemers vanaf  20 januari 2014 nu 24 uur per dag mogelijk toegang te verkrijgen tot alle relevante informatie, transacties en diensten van de hele overheid.

Ondernemersplein.nl moet één loket zijn waar ondernemers snel en eenvoudig, wanneer het hen uitkomt zaken kunnen doen met de overheid. De website dient het gemak en bespaart de ondernemer veel tijd en rompslomp.

Tot nu toe was de voor ondernemers van belang zijnde informatie van de rijksoverheid versnipperd en vaak niet digitaal toegankelijk. Met de komst van www.ondernemersplein.nl is al die informatie nu voor het eerst op één plek digitaal toegankelijk. Het is de bedoeling dat ondernemers straks hun bedrijf niet meer uit hoeven om de juiste informatie te vinden of zaken te doen met de overheid. Doordat alle informatie nu op één site te vinden is en met elkaar verbonden is, worden bedrijven bovendien eerder gewezen op extra ondernemingskansen of subsidiemogelijkheden die ze anders over het hoofd hadden gezien.

Op de website kunnen ondernemers ook terecht met specifieke financieringsvragen. Er is een financieringsdesk ingericht die er voor moet zorgen dat bedrijven in met name het MKB hun vragen over financieringen op een deskundige en vlotte manier beantwoord krijgen. Ondernemers kunnen informatie inwinnen via de website of telefoon. Zo kan een ondernemer met groeiplannen die moeite heeft deze gefinancierd te krijgen hier terecht voor adviezen over private en publieke financieringsmogelijkheden en de bijbehorende procedures.

Ondernemersplein wordt in opdracht van het ministerie van Economische Zaken ontwikkeld door de Kamer van Koophandel. De voor ondernemers meest relevante overheidsdiensten zijn bij dit platform aangesloten. Naast de KvK zijn dat de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (voorheen AgNL), de Belastingdienst, de RDW, het CBS en de VNG. De komende tijd worden meer overheidsdiensten aangesloten en wordt de website verder ontwikkeld op basis van de wensen van ondernemers.