Overdracht in het familiebedrijf gaat ook vaak mis

donderdag 21/04/2016

Uit onderzoek van de Rotterdam School of Management in samenwerking met adviesbureau BDO en de Rabobank blijkt dat de overdracht van familiebedrijven in bijna 7 van de 10 gevallen niet volgens planning verloopt.

Een belangrijke oorzaak die uit het onderzoek naar voren kwam, was dat de oprichters vaak te veel macht in handen houden waardoor de volgende generatie niet effectief kan ondernemen. Bij veel wisselingen ontbreekt bij de oprichters van het bedrijf het echte vertrouwen in de opvolgers hetgeen vaak blijkt uit allerhande beschermingsconstructies waardoor de feitelijke zeggenschap bij de oprichters blijft.

De potentiele opvolgers zien het van hun kant vaak niet zitten om het bedrijf over te nemen van de ouders terwijl in de komende jaren naar verwachting een record aantal familiebedrijven van eigenaar wisselen. Uit eerdere onderzoeken kwamen al soortgelijke uitkomsten naar voren.

Een goede voorbereiding maakt de kans op slagen van de bedrijfsoverdracht een stuk groter.  Door vroegtijdig plannen te maken, te blijven investeren in innovatie en de besluitvaardigheid op peil te houden, zijn veel verbeteringen te behalen.

Een bedrijfsoverdracht kan zowel op emotioneel als op zakelijk vlak een grote overgang zijn. Wanneer je ruim op tijd begint met de voorbereidingen kun je de fiscale aspecten goed plannen en kunnen de familieleden ook beter en langer wennen aan hun nieuwe rol. Veel besluiten worden in de jaren voorafgaand aan de overdracht uitgesteld tot het moment dat de opvolgers het overnemen omdat dit het meest logisch lijkt, maar daardoor worden de nieuwe eigenaren bij de overname geconfronteerd met een bedrijf waar direct veel aan moet gebeuren.

De belangrijkste conclusies uit het onderzoek zijn ook hier terug te lezen.

Voor vragen over en begeleiding bij de bedrijfsopvolging kunt u uiteraard ook contact met ons opnemen.