Optimaal gebruik vrije ruimte in de WKR

donderdag 15/10/2015

Onder de werkkostenregeling (WKR) mag in 2015 maximaal 1,2% van het totale fiscale loon, zijnde de vrije ruimte, besteed worden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor personeel. Veel bedrijven benutten de beschikbare vrije ruimte in de WKR (voorzichtigheidshalve?) echter niet optimaal en dat is zonde. Weet jij hoeveel de vrije ruimte van jouw bedrijf is en zo ja weet je of je nog ruimte over hebt dit jaar? Maak daar dan gebruik van. Ook als DGA in je holding.

Je mag als onderneming voor een groot deel zelf bepalen welke vergoedingen en / of verstrekkingen aan personeel je wilt aanwijzen. Mocht je nog ruimte hebben, bekijk dan goed of je het laatste kwartaal van 2015 nog vergoedingen en verstrekkingen aan werknemers gaat doen die in de vrije ruimte kunnen worden ondergebracht zodat je niet teveel loonheffingen betaald. Let echter ook op dat je de vrije ruimte niet gaat overschrijden, want wanneer dat gebeurd betaal je 80% eindheffing over het meerdere als eindheffingsloon.

Wil je dat wij de beschikbare ruimte voor je berekenen en nagaan hoeveel ruimte je nog hebt om rond de feestdagen eventueel iets extra’s te doen voor je personeel, dan maken wij daar uiteraard ook graag wat ruimte voor vrij.