Onbelaste jubileumuitkering

donderdag 24/10/2019

Zodra een werknemer 25 of 40 jaar in dienst is, mag je hem eenmalig een onbelaste uitkering van maximaal één maandloon geven. Het maakt hierbij niet uit wanneer je de jubileumuitkering verstrekt, als het maar na de 25 of 40 jaar dienstverband is. Ook mag je na de 40 jaar dienstverband 2 keer een onbelaste uitkering verstrekken indien je bij de 25 jaar nog niets hebt uitgekeerd.

De jubileumuitkering bedraagt maximaal één bruto maandloon. Indien je aan je werknemers een loon per vier weken uitkeert, dien je dit te herrekenen naar een maandloon. Het vier weken loon dien je dan te vermenigvuldigen met 13 en daarna te delen door 12.

Je hoeft bij een jubileumuitkering niet per se geld te geven. Zo kun je ook onbelast een geschenk ter waarde van maximaal een maandloon geven, zoals een duur horloge of een reis.

Stel dat je onderneming gedurende het dienstverband van rechtsvorm is veranderd of is gefuseerd met een andere onderneming, dan loopt het dienstverband van de werknemer gewoon door. Ook als een werknemer voor de tweede keer bij je in dienst komt, mag je de twee periode bij elkaar optellen. Alleen indien je werknemer eerst als uitzendkracht bij je heeft gewerkt, dan telt deze periode niet mee.

Mocht je nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kun je uiteraard contact opnemen met ons kantoor.