Kansen benutten met digitale techniek

donderdag 09/03/2017

De steeds verder gaande digitalisering brengt waardevolle kansen met zich mee om succesvol te ondernemen en innoveren. Onder andere kan zich dit uiten in ‘slimme’ producten, digitale marketing en digitalisering van processen. Hieronder vind je enkele tips.

 

‘Slimme’ producten

Steeds meer producten worden via een chip of volgsysteem verbonden met internet. Dit levert voor jou als ondernemer waardevolle informatie op over het gebruik van het product en de staat van het product, zodat bijvoorbeeld onderhoudspersoneel gewaarschuwd kan worden als er problemen dreigen te ontstaan. Je kunt hiermee een hoge servicegraad aan je klant bieden. 

Je kunt de informatie die je via de chip of het volgsysteem verzamelt uitbreiden met het verzamelen van data via diverse kanalen (internet, facebook, twitter) over het gebruik van en de ervaringen met het product. Deze informatie kan gebruikt worden om producten te verbeteren en/of het ontwikkelen van nieuwe producten. Bijna alle sociale media hebben een ‘analyseknop’ waarmee je nuttige informatie kunt filteren. 

 

Digitale marketing

Doordat klanten steeds meer producten online bestellen en informatie online vergaren, zijn de klanten steeds meer online te vinden. Je kunt daarop inspelen door onder andere gebruik te maken van facebook en twitter, maar ook door je vindbaarheid via zoekmachines op internet te optimaliseren. Daarnaast kun je gebruik maken van cookies, wat je de mogelijkheid biedt om gebruikers te identificeren. Hiermee kun je potentiële klanten sturen naar bepaalde producten.

Naast deze mogelijkheden is het verstandig om je website actueel te houden, dit is het visitekaartje van de onderneming op internet. 

 

Digitalisering van processen

Het online voeren van een administratie biedt vele mogelijkheden. Overal en op ieder moment is informatie over je bedrijfsvoering beschikbaar. Indien je dit combineert door verschillende interne processen te digitaliseren, zoals het automatisch inlezen van bankmutaties, het digitaliseren van facturen en factuurherkenning en het inzetten van tablets voor mobiel werken kun je hier optimaal gebruik van maken. Een webshop waar klanten een eigen inlogcode hebben en de mogelijkheid hebben om een bestelling te plaatsen kan gekoppeld worden aan je administratieve software waardoor je facturatie digitaal verloopt.

De verregaande automatisering en digitalisering vermindert de kans op menselijke fouten. 

 

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u uiteraard contact opnemen met ons kantoor.