Internet op thuiswerkplek kan onder WKR

vrijdag 24/04/2015

Werknemers kunnen in aanmerking komen voor een onbelaste vergoeding voor een internetaansluiting op de thuiswerkplek. Dit is mogelijk via de gerichte vrijstelling van het noodzakelijkheidscriterium.

Als een werknemer regelmatig thuiswerkt heeft hij vaak internet en telefoon nodig voor zijn werkzaamheden. De internetverbinding kan dan onder het noodzakelijkheidscriterium vallen.
De voorwaarde is wel dat de werknemer de internetaansluiting nodig heeft voor het uitvoeren van zijn werk en hem dan ook daadwerkelijk gebruikt.

Een vaste telefoonlijn valt buiten het noodzakelijkheidscriterium. Als u de kosten van een vaste lijn op de thuiswerkplek vergoedt, moet u die bij de werknemer belasten of ten laste van de vrije ruimte brengen. Een mobiele telefoon mag wel onbelast gegeven worden die hij tijdens het thuiswerken kan gebruiken.

Mocht de werknemer een alles in één pakket hebben moet de werkgever vaststellen welk deel van de factuur voor de internetaansluiting is. Vergoedt u wel het hele pakket dan moet het deel niet voor het internet bij het loon van de werknemer of als eindheffingsloon belast worden.