Haal het maximale uit je lage bijtelling

donderdag 22/09/2016

De afgelopen jaren hebben veel mensen gebruik kunnen maken van de lagere bijtellingstarieven die voor relatief milieuvriendelijke auto’s toegepast mochten worden. Dit jaar is er de laatste mogelijkheid om nog voor een lager percentage (15%) een nieuwe schone auto op fossiele brandstof te gaan rijden. Vanaf 2017 krijgen alleen nieuwe elektrische auto’s nog een laag bijtellingspercentage (4%) toegekend.

Nu is de toekenning van een bijtellingspercentage altijd voor een periode van 60 maanden. De duur van een gemiddeld (operational) lease contract daarentegen ligt ergens tussen de 24 en 48 maanden. Die resterende periode wordt niet vanzelf benut. Recentelijk werden er statistieken bekend die aangaven dat steeds meer mensen bij hun lease maatschappij hun aflopende contract verlengen tot die 60 maanden om toch maar zo lang mogelijk van dat lage bijtellingstarief gebruik te kunnen maken. De leasemaatschappij heeft er vaak ook wel oren naar om de auto langer te laten renderen.

Natuurlijk geldt dit alles ook voor auto’s die, eventueel na afloop van de financial lease, eigendom van een onderneming zijn. Die auto’s kunnen natuurlijk ook gewoon vijf jaar gebruikt blijven worden tegen het aantrekkelijke bijtellingstarief door een DGA of andere werknemers.

Tenslotte is het uiteraard ook zo dat het genot van het rijden in een nieuwe auto door velen als erg belangrijk wordt ervaren. Voor eenieder geldt dan ook “niet omdat het moet ….”.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u uiteraard contact opnemen met ons kantoor.