Google plaatst niet-mobiele websites lager

vrijdag 24/04/2015

Google is deze week begonnen met de uitrol van een nieuw algoritme op zijn mobiele zoekmachine. Websites die geschikt zijn voor kleine schermen, verschijnen hoger in de zoekresultaten; websites die dat niet zijn, worden voortaan lager geplaatst.

Veel gebruikers zoeken naar een onderneming via hun smartphone en het kan dus vervelend zijn dat u niet meer gevonden wordt. De wijziging geldt alleen voor zoekresultaten op smartphones, dus niet voor tablets en grote schermen zoals laptops en desktops. Het is onduidelijk wat er gebeurt met zoekresultaten op schermen met resoluties die zowel in smartphones als tablets worden gebruikt. Het is zeldzaam dat Google vooraf informatie geeft over een wijziging van zijn algoritmes, maar gezien de impact van de wijziging heeft men hier bewust voor gekozen.

Beheerders kunnen met behulp van een speciale tool van Google testen of hun website geschikt is voor mobiele apparaten. Hoeveel hoger een website komt die geschikt is voor mobiele schermen, is niet helemaal duidelijk.