Gewijzigde BTW-heffing over telecommunicatiediensten per 1 september 2017

donderdag 07/09/2017

Voor een onderneming die telecommunicatiediensten levert aan een andere ondernemer die deze telecommunicatiediensten levert aan zijn afnemers is de BTW-heffing gewijzigd per 1 september 2017. Per deze datum geldt een verplichte btw-verleggingsregeling voor telecommunicatiediensten. Op de factuur dient per heden ‘btw verlegd’ vermeld te worden.

De BTW-heffing over de telecommunicatiediensten wijzigt per 1 september 2017. Per deze datum geldt een verplicht btw-verleggingsregeling voor telecommunicatiediensten. Voorheen gold een vrijwillige btw-verleggingsregeling voor telecommunicatiediensten. Dit betekent dat per 1 september 2017 geen btw meer berekend mag worden op de factuur als de onderneming telecommunicatiediensten levert aan een andere ondernemer die deze telecommunicatiediensten levert aan zijn afnemers. Op de factuur dient per heden ‘btw verlegd’ te worden vermeld. De verlegde btw dient opgenomen te worden in de btw-aangifte, deze btw kan onder voorwaarden in aftrek gebracht worden in diezelfde aangifte.

Wanneer de aanbieder of afnemer van de telecommunicatiediensten buiten Nederland is gevestigd, dient ten eerste vastgesteld te worden waar de btw belast is voor de telecommunicatiediensten. De hoofdregel is dat de telecommunicatie diensten belast worden waar de afnemer gevestigd is. Deze regelgeving blijft ongewijzigd.

 

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact op met ons kantoor.