Geen pdf-facturen meer voor de overheid

donderdag 10/11/2016

Doet u zaken met de Rijksoverheid? Dan kunt u vanaf 1 januari 2017 geen pdf-facturen meer sturen naar de Rijksoverheid. Bij nieuwe opdrachten vanaf 1 januari 2017 zal de overheid de verplichting opnemen om facturen aan te leveren als UBL-bericht.

Als u een opdracht aangaat met de overheid vanaf 1 januari 2017, zal u door de overheid worden verplicht om elektronisch te factureren middels een UBL-bericht. De overheid wil hiermee ‘de arbeidsintensieve, inefficiënte, fout- en fraudegevoelige papieren factuurstromen achter zich te laten en sneller rekening te kunnen valideren, betalen en afhandelen’.

Niet iedere partij is even enthousiast over het elektronisch factureren. In Scandinavië is gebleken dat de overheid een krachtige gangmaker is voor omschakelingsprocessen, die anders normaal gesproken moeilijk op gang komen. Aan de andere kant vragen partijen zich af of dit gelegen komt voor alle ondernemers. Gerard Bottemanne van onderzoekbureau GBNed denkt dat de maatregel kleine bedrijven op achterstand zet.

Doet u zaken met de overheid en bent u klaar om elektronisch te facturen?

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact op met ons kantoor.