Eerder verrekenen van verliezen

donderdag 28/04/2016

De regels voor de verliesverrekening in de Vennootschapsbelasting zijn als volgt:  als je dit jaar verlies maakt, kun je dit verrekenen met de winst uit het voorgaande kalenderjaar. Als dit niet kan, mag je het verlies van dit jaar verrekenen met de winsten uit de negen opvolgende kalenderjaren.

Het verrekenen van verliezen duurt echter altijd even. Je moet wachten tot de Belastingdienst over het verliesjaar een definitieve aanslag oplegt. Pas als dit is gebeurd kan het verlies worden verrekend met de winst uit het voorafgaande jaar.

Dit kan echter ook sneller. Als blijkt dat je dit jaar verlies maakt en het voorafgaande jaar heb je winst gemaakt, kun je bij de Belastingdienst een voorlopige verliesverrekening aanvragen. Dit doe je door de aangifte over dit verliesjaar zo snel mogelijk in te dienen. De Belastingdienst zal dan alvast 80% van het verlies verrekenen met de winst uit het voorafgaand jaar. De resterende 20% zal dan bij de definitieve aanslag worden verrekend.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding van bovenstaand artikel, dan kunt u uiteraard altijd contact opnemen met ons kantoor.