Denk aan de fiscale deadlines eind september

donderdag 14/09/2017

Buitenlandse BTW

Ben je voor de BTW ondernemer en hebben ondernemers in een ander EU-lidstaat aan jouw in het jaar 2016 buitenlandse BTW in rekening gebracht, dan kun je deze buitenlandse BTW terugvragen.

Het terugvragen van deze buitenlandse BTW geschied via een speciale website van de belastingdienst. Via deze website kun je inloggen en jouw teruggaaf verzoek per EU-land indienen. Binnen 15 dagen stuurt de belastingdienst het ingediende verzoek door naar de belastingdienst van het betreffende EU-land waar de BTW voor wordt teruggevraagd.

Let op: De teruggaafverzoeken moeten uiterlijk op 30 september 2017 ingediend zijn. Uitstel is niet mogelijk.

Voor de volgende inbrengen kan een terugwerkende kracht per 1 januari 2017 plaats vinden indien de voorovereenkomst voor het einde van deze maand ( september ) geregistreerd zijn.

- Geruisloze inbreng van een eenmanszaak, VOF of maatschap in een BV;
- Geruisloze terugkeer uit een BV naar een IB onderneming;
- Bedrijfsfusie faciliteit;
- Omzetting eenmanszaak in een VOF, Maatschap of CV.

Let op: de deadline is 30 september. Indien de voorovereenkomst na deze datum geregistreerd is, is terugwerkende kracht per 1 januari niet meer mogelijk. Voor de eerste drie faciliteiten dient de registratie middels het geleide formulier “ voorovereenkomst / intentieverklaring” bij de belastingdienst te Heerlen te worden ingediend.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact op met ons kantoor.