De aantrekkelijke oudere werknemer

maandag 23/10/2017

Er wordt veel over gesproken – de vergrijzing in de samenleving. Dat feit, gekoppeld aan de steeds hoger wordende pensioenleeftijd maakt dat de verhouding jonger / ouder op de werkvloer ook in beweging is. Toch is het als oudere nog altijd lastig om een baan te vinden en te behouden. En dat terwijl er voor werkgevers talloze, zeker ook financiële, voordelen zijn aan het in dienst hebben van oudere werknemers. 

Veel voordelen

Het is zonder meer waar, dat ouderen als ze niets veranderen minder productief worden. Echter, eenvoudige maatregelen als extra scholing en minder uren werken kunnen dit productiviteitsverlies volledig compenseren. Daarnaast brengen oudere werknemers vaak een schat aan ervaring mee, zijn ze gemotiveerd en loyaal. 

Afhankelijk van je specifieke situatie gekoppeld aan die van je werknemer zijn er bovendien diverse fiscale voordelen die interessant kunnen zijn. Zo is er bijvoorbeeld de mobiliteitsbonus die kan oplopen tot duizenden euro’s per jaar. En voor een werknemer die meer dan een jaar een WW uitkering heeft gekregen is het in een aantal gevallen mogelijk gebruik te maken van de compensatieregeling 55+. 

Er zijn dus voldoende redenen die kunnen maken dat het zowel voor de werknemer als voor de werkgever zeer interessant is om toch met elkaar in zee te gaan (of te blijven). Als je meer informatie wilt over de mogelijkheden voor je bedrijf, neem dan vooral eens contact met ons op.