Belastingrente erfbelasting 2017

vrijdag 15/12/2017

In een brief aan de Tweede Kamer heeft staatsecretaris Snel laten weten dat er geen belastingrente in rekening wordt gebracht bij aanslagen erfbelasting die zijn gedaan vanwege overlijdens op of na 1 januari 2017.

Hebt u eerder dit jaar al een aanslag erfbelasting ontvangen vanwege een overlijden in 2017? En wordt daarin belastingrente berekend? Dan hoeft u de belastingrente in de aanslag niet te betalen. Het bedrag van de erfbelasting zelf moet u wel op tijd betalen. In januari 2018 ontvangt u van de belastingdienst hier nog een over brief met meer uitleg.

Hebt u de aanslag al betaald? Dan krijgt u de belastingrente van ons terug. U hoeft zelf niets te doen, wij sturen u in januari een brief waarin we uitleggen hoe en wanneer u de belastingrente terugkrijgt.

Deze maatregel is genomen omdat de invoering van het automatiseringssysteem waarmee wij de aangiftes behandelen, eerder dit jaar vertraging heeft opgelopen. De maatregel is tijdelijk en duurt zolang de achterstand niet is weggewerkt.

 

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u uiteraard contact opnemen met ons kantoor.

Bron: belastingdienst