Bedrijfsmiddelen VAMIL/MIA 2019 zijn bekend

donderdag 03/01/2019

Wil je als ondernemer fiscaal voordelig investeren in milieuvriendelijke technieken? Dat kan met de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil).

De staatssecretaris heeft op 27 december 2018 de Milieulijst 2019 vastgesteld. In de Milieulijst zijn de bedrijfsmiddelen vermeld die in aanmerking komen voor willekeurige afschrijving (VAMIL) en voor milieu-investeringsaftrek (MIA). Door het tijdig (binnen drie maanden) aanvragen van de VAMIL en de MIA betaal je minder inkomstenbelasting of vennootschapsbelasting.

  • Met de MIA profiteert je van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 36% van het investeringsbedrag. Dat komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek;
  • Met de Vamil kunt je 75% van de investeringskosten afschrijven. Dat kan op een door een zelf te bepalen tijdstip en levert een liquiditeit- en rentevoordeel op.

Het bedrijfsmiddel waarin je investeert staat op de Milieulijst en voldoet aan daarin gestelde eisen. Voor een investering in 2019 geldt de Milieulijst 2019. Voor alle bedrijfsmiddelen gelden verder de algemene voorwaarden. Deze staan op mijn.rvo.nl.

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact op met ons kantoor.