Als de kinderen in de vakantieperiode meehelpen in het bedrijf

vrijdag 21/07/2017

De schoolgaande of studerende kinderen hebben vakantie. Misschien is het een idee om ze in je bedrijf te laten meewerken en zo een leuk zakcentje te laten verdienen. Met welke fiscale en andere regels hebben jullie dan te maken?

 

Echte dienstbetrekking?

Allereerst is van belang of er een echte dienstbetrekking is. Dat is meestal niet zo, omdat voor je kind waarschijnlijk wat soepelere arbeidsvoorwaarden gelden omdat de familierelatie overheerst. In dat geval hoef je geen premies werknemersverzekering te betalen, maar is je kind dus ook niet verzekerd. Loonheffing moet je wel altijd inhouden.

 

Bruto = netto?

Als je kind maar een paar weken tijdens de vakantie meewerkt, stelt de af te dragen belasting ook weinig voor. Dit komt omdat iedereen recht heeft op de algemene heffingskorting. Voor lagere inkomens bedraagt deze dit jaar 2.254. In de praktijk betekent dit dat tot een inkomen van ruim 6.000 geen belasting hoeft te worden betaald en de bruto verdiensten dus netto zijn.

 

Direct profijt

Je kind kan hiervan direct profiteren via de scholieren- en studentenregeling. Er gelden wel aanvullende voorwaarden en er moet een formulier voor worden ingevuld. Je kunt op het loon dan de kwartaaltabel toepassen, waardoor je waarschijnlijk geen loonheffing hoeft in te houden.

Is er meer loonheffing ingehouden dan je kind per saldo verschuldigd is, dan krijgt hij of zij dit in ieder geval het jaar erop terug door inkomstenbelastingaangifte te doen.

 

Let op! Onder het oude stelsel van studiefinanciering voor hbo en universiteit mag je maximaal 14.215,75 bijverdienen. Dit geldt ook als je alleen nog een studentenreisproduct hebt.

 

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u uiteraard contact opnemen met ons kantoor.