Aftrek uitgaven scholing en monumenten ongewijzigd in 2018

donderdag 13/07/2017

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u uiteraard contact opnemen met ons kantoor.Per 1 januari 2018 ligt er een Wetsvoorstel fiscale maatregelen rijksmonumenten en scholing. De invoering van dit voorstel wordt met een jaar uitgesteld tot 1 januari 2019 waardoor de oude aftrekregelingen voorlopig ongewijzigd blijven bestaan.

Met het Wetsvoorstel fiscale maatregelen rijksmonumenten en scholing wordt de fiscale aftrek van scholingskosten omgezet naar een systeem van scholingsvouchers en de fiscale aftrek kosten van rijksmonumenten omgezet naar een onderhoudssubsidie.

De wijzigingen brengen echter grote consequenties met zich mee voor de uitvoering bij het DUO, de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed en de belastingdienst. Zij hebben hiervoor meer voorbereidingstijd nodig. Tevens is ervoor gekozen de gebruikers van deze aftrekposten niet te lang in onzekerheid te laten zitten. Vandaar dat nu reeds bekend is geworden dit nieuwe wetsvoorstel een jaar door te schuiven.

Mocht u nog vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, dan kunt u uiteraard contact opnemen met ons kantoor