Aanvragen voorlopige aanslag inkomstenbelasting 2017

donderdag 12/10/2017

Mocht je op basis van de huidige inkomensgegevens een aanzienlijk bedrag aan inkomstenbelasting moeten betalen over 2017 dan kun je er voor kiezen een voorlopige aanslag voor 2017 aan te vragen bij de belastingdienst.

Mocht je dit nog niet gedaan hebben dan is dit het moment om alsnog een voorlopige aanslag aan te vragen bij de belastingdienst en wel voor 1 november a.s. Je hoeft dan volgend jaar niet het hele bedrag aan belasting in één keer te voldoen.

De belastingdienst zal de voorlopige aanslag spoedig opleggen zodat de aanslag voor het eind van het jaar zal moeten worden voldaan.

Een mogelijk bijkomend positief effect is dat de betaling van de voorlopige aanslag ervoor zorgt dat je bezit (banksaldo) zal afnemen waardoor er mogelijk minder belasting hoeft te worden betaald over je Box 3 bezittingen.

Betaal je de verschuldigde belasting over 2017 pas volgend jaar dan moet je er rekening mee houden dat na 1 juli 2018 belastingrente verschuldigd is.

Mocht je nog vragen hebben over het aanvragen van een voorlopige aanslag inkomstenbelasting neem dan contact op met ons kantoor.