Aanvraag nieuwe Kleine OndernemersRegeling vóór 20 november 2019

donderdag 31/10/2019

Vanaf 1 januari 2020 gaat de nieuwe kleine ondernemersregeling (KOR) gelden. Tot en met 2019 is de KOR gekoppeld aan de te betalen BTW in een boekjaar. De nieuwe KOR is vanaf volgend jaar gerelateerd aan de omzet per boekjaar. Ondernemers kunnen van deze nieuwe regeling gebruik maken mits de omzet minder dan  20.000 bedraagt. Daarnaast is het vanaf 2020 ook voor bv’s mogelijk om gebruik te maken van de nieuwe regeling.

De nieuwe KOR is in het leven geroepen om de kleine ondernemers tijd te besparen. De ondernemers die onder de KOR in de nieuwe regeling vallen hoeven geen BTW aangifte te doen. Daarnaast is het niet meer verplicht om een BTW administratie bij te houden (hetgeen niet betekent dat er helemaal geen administratie moet worden gevoerd). Daarnaast mogen deze ondernemers geen BTW meer in rekening brengen bij hun klanten.

Alvorens een keuze te maken is het wel van belang goed te beoordelen of de nieuwe KOR wel voordelig voor je is. Dat hoeft namelijk niet altijd het geval te zijn.

De ondernemers die in de nieuwe KOR willen gaan vallen dienen de aanvraag vóór 20 november 2019 te doen via het volgende aanmeldformulier.

Bron: Belastingdienst

Mocht je vragen hebben naar aanleiding van dit artikel, neem dan contact op met ons kantoor.