Van Luxemborg & De Kok

Van Luxemborg & De Kok is een regionaal actief accountants- en belastingadvieskantoor met 55 professionals met een vooraanstaande positie als full-service dienstverlener voor het MKB. Wij zijn een no-nonsense kantoor, met twee benen op de grond en midden in de maatschappij. 

Lees verder »Actualiteiten

Informatieplicht energiebesparing

Informatieplicht energiebesparing

donderdag 18/04/2019

Verbruikt uw bedrijf jaarlijks meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas, dan bent u verplicht om energiebesparende maatregelen te nemen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Per 1 juli 2019 komt hier de informatieplicht bij!

Giftenaftrek in de toekomst beter controleerbaar

donderdag 18/04/2019

Twee aanpassingen in giftenaftrek aangekondigd

Staatssecretaris Snel van Financiën heeft bekend gemaakt dat op korte termijn een tweetal maatregelen ervoor moet zorgen dat er een juiste en beter controleerbare giftenaftrek zal kunnen plaatsvinden.

UBO-register vanaf januari 2020 in werking

UBO-register vanaf januari 2020 in werking

vrijdag 12/04/2019

Vanaf januari 2020 treedt het UBO-register in Nederland in werking. UBO (ultimate beneficial owner) staat voor de uiteindelijk belanghebbende. Hierin worden gegevens van ondernemingen en rechtspersonen geregistreerd. Een deel van deze persoonsgegevens zoals de naam en het economisch belang van de UBO wordt via het register openbaar.

Tips voor snelle betaling van facturen

vrijdag 12/04/2019

Heb je weleens ervaren dat klanten niet (op tijd) betalen? Dat kan tot vervelende liquiditeitsproblemen leiden. Wij hebben 10 tips op een rijtje gezet die kunnen helpen om uw facturen op tijd betaald te krijgen.


MKB branche-scan

Bent u ondernemer? Doe dan nu de Mkb-branchescan. De Mkb-branchescan helpt u om inzicht te krijgen in uw positie in de branche. Het invullen neemt slechts enkele minuten in beslag en u krijgt direct een persoonlijk adviesrapport. Dit bevat naast kansen en bedreigingen: de kritische prestatie indicatoren (kpi’s), financiële verwachtingen per branche en de adviesbehoefte ten aanzien van de accountant. De resultaten worden afgezet tegen de branchegemiddelden. U weet dus direct hoe u staat ten opzichte van de concurrent.