Van Luxemborg & De Kok

Van Luxemborg & De Kok is een regionaal actief accountants- en belastingadvieskantoor met 55 professionals met een vooraanstaande positie als full-service dienstverlener voor het MKB. Wij zijn een no-nonsense kantoor, met twee benen op de grond en midden in de maatschappij. 

Lees verder »Actualiteiten

Premiepercentage sociale verzekeringen 2021

Premiepercentage sociale verzekeringen 2021

woensdag 14/10/2020

De premies voor volksverzekeringen en werknemersverzekeringen zijn bekend gemaakt. Er zijn stijgingen te zien in de Whk-premie en Aof-premie maar zowel de hoge als lage WW-premie gaan iets omlaag.

Aansprakelijk voor loonheffing en omzetbelasting uitzendbureau?

woensdag 14/10/2020

Als u personeel inhuurt via een uitzendbureau, detacheringsbureau en/of payrollondernemingen kunt u aansprakelijk worden gesteld voor verplichtingen – bijvoorbeeld loonheffingen en omzetbelasting - die door het uitzendbureau niet zijn voldaan. Dat betekent dat u dan een naheffing ontvangt voor medewerkers die voor u gewerkt hebben terwijl de u factuur van het uitzendbureau geheel voldaan hebt.

WW-premie bij overwerk niet herzien in 2020

WW-premie bij overwerk niet herzien in 2020

dinsdag 13/10/2020

Bij besluit van 2 september 2020 hoeven werkgevers over 2020 de lage WW-premie niet te herzien als een werknemer meer dan 30% heeft overgewerkt. 

NOW afrekening kan hard tegenvallen

maandag 12/10/2020

Heb je gebruik gemaakt van de NOW en kritisch naar je salariskosten gekeken, dan is de kans groot dat je veel minder krijgt dan je verwacht. Veel ondernemers hebben tijdens de coronacrisis tijdelijke contracten niet verlengd, minder overwerk betaald, oproepkrachten beperkt ingezet of gepensioneerd personeel niet vervangen. Dit heeft als gevolg dat je loonsom daalt, maar de NOW regeling nog veel en veel harder. Het filmpje van het UWV laat treffend de keiharde afrekening zien.

 


MKB branche-scan

Bent u ondernemer? Doe dan nu de Mkb-branchescan. De Mkb-branchescan helpt u om inzicht te krijgen in uw positie in de branche. Het invullen neemt slechts enkele minuten in beslag en u krijgt direct een persoonlijk adviesrapport. Dit bevat naast kansen en bedreigingen: de kritische prestatie indicatoren (kpi’s), financiële verwachtingen per branche en de adviesbehoefte ten aanzien van de accountant. De resultaten worden afgezet tegen de branchegemiddelden. U weet dus direct hoe u staat ten opzichte van de concurrent.