Van Luxemborg & De Kok

Van Luxemborg & De Kok is een regionaal actief accountants- en belastingadvieskantoor met 55 professionals met een vooraanstaande positie als full-service dienstverlener voor het MKB. Wij zijn een no-nonsense kantoor, met twee benen op de grond en midden in de maatschappij. 

Lees verder »Actualiteiten

Nieuwe regels voor kleine pensioenen

Nieuwe regels voor kleine pensioenen

donderdag 18/10/2018

Vanaf 2019 zullen er wederom nieuwe regels gaan gelden voor kleine pensioenen. 
Vanaf 1 januari 2018 is het al wettelijk mogelijk voor pensioenfondsen en verzekeraars om kleine pensioenen bij elkaar op te tellen ( vooral tijdelijke krachten en mensen die vaak van baan wisselen bouwen kleine bedragen op bij verschillende pensioenuitvoerders ); vanaf 1 januari 2019 mogen kleine pensioenen niet meer afgekocht worden. Het gaat hierbij om pensioenbedragen tot 474 bruto per jaar.

Uitbreiding verhaalsmogelijkheden op erfgenamen

donderdag 18/10/2018

Erfgenamen kunnen, als zij de erfenis zuiver aanvaarden, met hun hele privévermogen aansprakelijk worden gehouden voor de schulden van de erflater. Deze aansprakelijkheid geldt op grond van het Burgerlijk Wetboek.

U overweegt een huis te kopen?

U overweegt een huis te kopen?

donderdag 11/10/2018

De huizenmarkt is in beweging. Hier komt het één en ander bij kijken, met name het verkrijgen van een hypotheek. Waar dient u rekening mee te houden? Is de hypotheekrente nog aftrekbaar?

Belastingvrije voet box 3-heffing stijgt per 1 januari 2019

vrijdag 05/10/2018

Box 3 van de inkomstenbelasting bestaat uit sparen en beleggen. De belasting die hierover geheven wordt, wordt gebaseerd op een forfaitair rendement en niet op het werkelijk behaald rendement. Het maakt voor de belastingheffing dan ook niet uit hoeveel rendement je werkelijk hebt gerealiseerd met jouw vermogen in box 3.


Column

Albert Verschure is tweemaandelijks met een column terug te vinden in het zakenmagazine Regio Business. Op onze website zullen we steeds zijn meest recente columns met u delen.  

MKB branche-scan

Bent u ondernemer? Doe dan nu de Mkb-branchescan. De Mkb-branchescan helpt u om inzicht te krijgen in uw positie in de branche. Het invullen neemt slechts enkele minuten in beslag en u krijgt direct een persoonlijk adviesrapport. Dit bevat naast kansen en bedreigingen: de kritische prestatie indicatoren (kpi’s), financiële verwachtingen per branche en de adviesbehoefte ten aanzien van de accountant. De resultaten worden afgezet tegen de branchegemiddelden. U weet dus direct hoe u staat ten opzichte van de concurrent.