Van Luxemborg & De Kok

Van Luxemborg & De Kok is een accountants- en belastingadvieskantoor met een vooraanstaande positie als full-service dienstverlener voor het MKB. Wij zijn een no-nonsense kantoor, met twee benen op de grond en midden in de maatschappij.

Lees verder »Actualiteiten

Trouwen met beperking gemeenschap van goederen wordt standaard

donderdag 30/03/2017

Op 27 maart heeft de eerste Kamer het wetsvoorstel aangenomen waarmee de wettelijke gemeenschap van goederen wordt beperkt. Wat de huwelijkspartners aanbrengen (zowel vorderingen als schulden) ten huwelijk, blijft buiten de huwelijkse gemeenschap. Nalatenschappen en schenkingen tijdens het huwelijk vallen ook buiten de gemeenschap.

Voorstel wijziging Handelsregisterwet

Voorstel wijziging Handelsregisterwet

donderdag 30/03/2017

Zoals bekend dienen alle ondernemingen in Nederland ingeschreven te staan bij het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Via een uittreksel van een onderneming kan bijvoorbeeld nagegaan worden hoe de structuur van een organisatie in elkaar zit en wie binnen een onderneming tekeningsbevoegd is. Alle functies en taken van het Handelsregister zijn vastgelegd in de Handelsregisterwet.

Lekker weer? Tijd voor een motor van de zaak!

donderdag 30/03/2017

Fiscaal kan het heel aantrekkelijk zijn om een motor van de zaak te rijden. De gemaakte kosten en de BTW zijn aftrekbaar, je hebt recht op investeringsaftrek, maar bovenal zijn de bijtellingsregelingen voor privé gebruik veel gunstiger dan voor een auto.

Uitfasering pensioen in eigen beheer definitief. Wat moet u doen?

Uitfasering pensioen in eigen beheer definitief. Wat moet u doen?

dinsdag 28/03/2017

Op 7 maart 2017 zijn de “Wet uitfasering pensioen in eigen beheer” en de aanvulling hierop “Wijziging Wet uitfasering pensioen in eigen beheer” zijn door de eerste kamer aangenomen.”


Kalender

complete kalender bekijken »